Een zonnebril op sterkte bij Brillen Online Kopen 

Een zonnebril op sterkte is een hulpmiddel dat het licht dat in de ogen valt dimt. Zonnebrillen zijn essentieel om je ogen te beschermen en bovendien maken ze je het leven veel aangenamer. Zonnebrillen zijn gemaakt om schadelijk UV licht tegen te houden.

Er zijn verschillende kleuren zonneglazen:  groen, grijs en bruin worden het meeste gebruikt omdat die kleuren de waarneming het minst verstoren. De kleur vermindert het zichtbare licht en beschermt je ogen.

Grijze glazen zijn neutraal, want het contrast en kleurwaarneming blijft hetzelfde. Groene glazen bieden veel comfort. Rode lenzen zijn goed voor situaties weinig of matig licht, maar verbeteren wel het contrast. Gele en oranje glazen hebben de meeste contrast verbetering en beste dieptezicht. Bij koperkleurige lenzen wordt het contrast verbeterd en is handig voor in het verkeer. Verkeerslichten en remlichten zijn beter waar te nemen. 

Wat zijn polariserende glazen? 

Een polariserende zonnebril heeft glazen met een UV-filter en een polarisatie filter.

Het voordeel van het filteren van de horizontaal gepolariseerde lichtstralen hangt samen met reflectie van het licht. Als licht op water valt, zal een deel van het licht reflecteren en het ander deel van het licht wordt geabsorbeerd.

Het opvallende verschijnsel hierbij is dat de verhouding van het gereflecteerd licht horizontaal gepolariseerd wordt groter is dan dan het verticaal gepolariseerde licht. 

Fototroop of verkleurende glazen


Fototrope glazen worden donkerder naargelang er meer licht op valt. Fototrope zonnebrillen bevatten kristallen zoals zilverchloride of zilverbromide, die reageren op UV licht.  Neemt het zonlicht af, zal ook de sterkte van het UV licht afnemen. Met als gevolg dat de glazen terug licht worden.

Verkleurende glazen hebben hun tijd nodig om terug licht te worden en zijn dus niet geschikt voor rijden door tunnels. 

Wat zijn spiegelende zonneglazen of spiegelglazen? 

Er kan een spiegelende coating aangebracht worden op de glazen. Deze spiegelglazen reflecteren een deel van het licht dat op het glas valt. Dus de hoeveelheid licht die in je ogen terechtkomt vermindert. Bij Brillen Online Kopen kunnen we elke kleur glas spiegelend maken.