FAQ - Veelgestelde vragen

Lees hier de antwoorden op enkele vaak voorkomende vragen.

BETALINGEN & FACTURATIE
Welke betaalmethoden accepteren jullie?

Bij Brillen Online kopen kan je makkelijk en veilig betalen via overschrijving, iDeal, Visa, Mastercard, Maestro of Paypal. Alle betaalmethoden zijn 100% beveiligd.

Waar kan ik mijn factuur bekijken?

Zodra je een bestelling hebt geplaatst, bezorgen wij je jouw factuur via e-mail. We sturen de factuur op samen met je bestelling.

Kan ik mijn factuurdetails aanpassen?

Indien er een fout op je factuur staat, kan je je factuurgegevens wijzigen door contact op te nemen met onze klantendienst.

MIJN BESTELLING
Kan ik mijn order wijzigen?

Indien je wijzigingen wilt aanbrengen aan je order of je bestelling wilt annuleren, neem je best contact op met onze klantendienst.

Wat is de status van mijn bestelling?

Je wordt door Brillen Online Kopen per e-mail op de hoogte gehouden van de status van je bestelling.

Completed: Je order wordt behandeld door ons. Let op: dit wil niet zeggen dat je pakketje al afgeleverd is. Indien je meer info over je bestelling wilt, kan je mailen naar onze klantendienst of in de toekomst je order opvolgen via de track & trace code die je van ons per e-mail hebt ontvangen.

Kan ik meerdere brillen bestellen met verschillende voorschriften?

Indien je meerdere brillen wilt bestellen met verschillende voorschriften, plaats je best aparte bestellingen. Gratis verzending is van toepassing op elk order, dus er zijn geen bijkomende kosten voor meerdere orders!


MIJN BRIL OP STERKTE
Hoe maak ik mijn bril schoon?

Naast beschermen is het ook een goed idee om je bril af en toe schoon te maken. Vuile brillenglazen? Vettige vingerafdrukken, vlekjes, spatjes of druppeltjes op de glazen? Dat overkomt iedereen wel eens. Wij raden aan om je bril dagelijks te poetsen. Zo bescherm je hem het beste tegen vuil, eventuele krasjes en andere schade. Hier volgen enkele tips om je bril op de juiste manier te poetsen.

Onderweg? Als er geen schoon water beschikbaar is, gebruik je best een microfiber doekje om je glazen schoon te maken. Ook deze worden meegeleverd bij je bestelling.
Reinigingsspray bij de hand? Zoveel te beter. Gebruik deze spray voor een optimaal resultaat.

MIJN BRILSTERKTE

Heb ik een bril nodig?

Met het ouder worden, veranderen uw ogen en dus uw zicht. Voel je dat je extra inspanning moet leveren om goed te kunnen zien? Voel je dat je ogen vermoeid zijn op het einde van de dag? Heb je moeilijkheden met lezen, autorijden of computeren? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een bril. Enkele andere symptomen, naast troebel zicht zijn hoofdpijn, geïrriteerde of droge ogen of nek- en rugklachten.

Geen last van je ogen, maar wil je toch een bril dragen. Ook brillen zonder glazen op sterkte kan je bij ons bestellen.

Mogelijks heb je al eens een oogmeting gedaan in het verleden en beschik je nog over je brilrecept, factuur of brilpas die je toen hebt gekregen waarop je sterkte (Sfeer, S, SF of SPH) en , mocht je dat hebben, een cilinderafwijking (C of CYL) met bijbehorende as (A, As, AX, AXI, AXS of AXIS) staan vermeld. Daarnaast is het belangrijk dat ook je pupilafstand (PD) op het recept staat.

Wanneer je al deze gegevens hebt, dan kun je direct een bril bestellen door deze zelf in te voeren of het recept na het afronden van je bestelling naar ons te mailen. Moeilijkheden met het lezen van uw voorschrift? Contacteer onze klantendienst of stuur ons een e-mail met uw voorschrift. Wij helpen u graag bij het ontcijferen hiervan.

Heb ik een bril voor veraf of dichtbij nodig?

Als je moeite hebt om objecten veraf scherp te zien, dan moet je een bril hebben voor veraf. Bij de meeste mensen die een bril voor veraf hebben, staat er bij ‘sterkte’ een minwaarde op het brilrecept. Wanneer je objecten dichtbij, of tijdens het lezen of computeren slecht kunt zien, heb je een leesbril nodig. Op je brilrecept zal meestal een pluswaarde staan bij ‘sterkte’. Bij Brillen Online Kopen hebben we ze allebei.

Kan ik het recept van een oogarts gebruiken?

Ja. Je kan deze gegevens invullen bij het bestellen van je bril of ons je voorschrift doorsturen. Als je een recept van de oogarts hebt ontvangen, staat er mogelijks 'S.V.P. narefractie' op. Dit betekent dat de oogarts adviseert een oogmeting te laten doen bij een opticien voor een nauwkeurig resultaat. Een arts is tijdens een onderzoek namelijk meer gericht op de gezondheid van jouw ogen dan op je brilsterkte. Het is dus raadzaam om voor een accuraat brilrecept naar de opticien te gaan.

ONZE BRILLENGLAZEN & COATINGS
Zijn de glazen ontspiegeld? (anti-reflectie)

Ja, al onze glazen zijn voorzien van ontspiegeling. Glazen en kunststof glazen weerkaatsen licht. Een ontspiegeling op glazen voorkomt dat dit weerkaatste licht het zicht verstoort. Op die manier zie je door de dag je eigen oog niet weerspiegeld in de bril. Anderen zien je ogen beter. Ontspiegeling helpt scherper te zien en geeft je ogen rust. Bij Brillen Online Kopen zijn al onze brillenglazen standaard uitgerust met anti-reflectie coating.

Zijn de glazen voorzien van een anti-vuil laag?

Naast een anti-kras laag is er ook een vuilafstotende laag aangebracht op de glazen. De laag zorgt voor een glad brillenglas oppervlak. Door deze laag worden vocht, stof en vuil afgestoten van het glas. Glazen met Clean Coat zijn nog meer krasbestendig.

Hebben jullie blauw licht filter glazen?

Beeldschermen stralen blauw licht uit. Dit blauwe licht zit ook in daglicht en helpt ons wakker te blijven. Teveel blauw licht kan leiden tot wazig zicht, brandende ogen en slapeloosheid. Blue Filter is een coating voor glazen die het blauwe licht neutraliseert. Het geeft je ogen rust.

Wat zijn nachtglazen of night view filter glazen?

Nachtglazen zijn glazen voorzien van een gele filter. Ze neutraliseren schitteringen ‘s avonds waardoor je als bestuurder meer rust ervaart. Koplampen van tegenliggers worden zacht geel verkleurd, Daarom krijg je meer contrast in je beelden wordt alles extra zichtbaar.Ga je voor een complete bril, dan kun je zonder extra kosten er nacht-glazen in laten monteren.

PRIJZEN BRILLEN ONLINE KOPEN

Enkelvoudige bril op sterkte €98

De prijs van een bril is afhankelijk van de brillenglazen die je nodig hebt. Bij ons koop je een complete bril met enkelvoudige glazen op sterkte voor €98.

Multifocale bril kost €248

Een multifocale bril heeft correctieglazen met een leesgedeelte en een gedeelte voor ver.

Bril zonder sterkte

Ook kan je een bril zonder glazen op sterkte kopen, dit kost €98. Deze prijzen zijn inclusief verzending (binnen standaardtarieven), montuur, brillenglazen, microfiber doekje en brillendoos.Voordat je een beslissing maakt kan je jouw favoriete brillen alvast thuis proberen. We sturen gratis 5 monturen naar je op die je 5 dagen kan passen.

Zonnebril op sterkte

De prijs van een complete zonnebril bij Brillen Online Kopen(montuur + enkelvoudige glazen op sterkte of glazen zonder sterkte) bedraagt €98. Enkelvoudige Zonnebrillen met spiegelglazen kosten €130, vermits deze speciale glazen hebben. Alle multifocale zonnebrillen kosten €248.Ook deze prijzen zijn inclusief verzending, montuur, glazen, microfiber doekje en brillendoos;

Glazen met hoge sterktes

Voor brillen met hoge sterktes (hoger dan +4.00 en lager dan -4.00) komt er een supplement bij. De brillenglazen moeten namelijk verdund worden om een ‘visbokaal-effect’ te vermijden. Voor enkelvoudige glazen is dit een supplement van €15 voor beide glazen samen, voor multifocale glazen is dit €30 per bril. Hebt u een hoge sterkte nodig of hebt u een sterk afwijkende cylinder? Contacteer ons voor advies. We zoeken samen met u naar het optimale resultaat.

Ook kan je kiezen voor verkleurende glazen of glazen met een extra coating zoals een coating voor computerglazen. De kostprijs voor deze extra’s is afhankelijk van het door u gekozen glas. Contacteer ons Brillen Online Kopen-team indien u een van deze opties wenst toe te voegen.

Moeilijkheden met het lezen van uw voorschrift? Contacteer onze klantendienst of stuur ons een e-mail met uw voorschrift. Wij helpen u graag bij het ontcijferen hiervan.


Kan ik de sterkte van mijn contactlenzen gebruiken voor mijn bril?

Is je sterkte lager dan -3 of +3 dan kun je de sterkte van je contactlenzendoosje overnemen. Buiten deze range is de lenssterkte niet hetzelfde als de brilsterkte. Het is wel mogelijk om de lenssterkte om te rekenen naar de brilsterkte, neem dan even contact met ons op zodat wij dit voor je kunnen doen.

Als je de bril veel wilt gaan dragen dan adviseren we om je een oogmeting voor een bril te laten doen. Dat komt omdat contactlenzen niet even nauwkeurig gemaakt worden als brillenglazen. Contactlenzen zijn pas beschikbaar met een cilinder vanaf -0.75 dpt en en de asrichting wordt per 5 of 10 graden afgerond. Dus als je een cilinder hebt van -1.00 dpt met een as van 97 graden, dan wordt dit voor lenzen afgerond naar 100 graden. Zijn je lenzen minder dan 2 jaar oud? Dan kun je jouw brilsterkte opvragen bij je opticien. De sterkte van harde lenzen en multifocale lenzen kun je niet gebruiken voor het bestellen van een bril. Bij Brillen Online Kopen helpen we je echter graag om deze om te zetten!


Wanneer is mijn oogmeting verouderd?

We raden je aan om elk jaar je oogsterkte te laten controleren. Indien je nog vragen hebt over je voorschrift, mail ons op info@brillenonlinekopen.be

Heb ik een leesbril nodig?

Vanaf een leeftijd van 40 jaar kun je last krijgen van ouderdomsverziendheid. Naarmate je ouder wordt, neemt de elasticiteit van de ooglens steeds verder af. Hierdoor kun je steeds lastiger objecten van dichtbij bekijken. Je hebt een leesbril nodig wanneer je merkt dat je moeite met lezen hebt of het zien van objecten die dichtbij staan. Je merkt het ook wanneer je de krant, boek of telefoon wat verder van je afhoudt, omdat de letters dan scherper lijken.

Wat zijn enkelvoudige glazen?

Een bril met enkelvoudige glazen dient ertoe om scherp te zien in de verte door middel van een vertebril, of juist om scherp te zien van dichtbij door middel van een leesbril. Enkelvoudige glazen hebben over het hele glas dezelfde sterkte. Een enkelvoudige bril is een bril voor beter zicht dichtbij OF voor beter zicht veraf. Bij Brillen Online kopen werken we enkel met glazen van hoge kwaliteit.


Wat zijn multifocale of samengestelde glazen?

Na je veertigste is de kans groot dat je te maken krijgt met twee sterktes in één oog. Bij een multifocale bril heeft het glas meerdere sterktes. Het bovenste deel van de bril gebruik je om scherp te zien in de verte, en het onderste deel gebruik je om te lezen. Je draagt een multifocale bril als je een bril nodig hebt voor veraf, maar ook een leesbril nodig hebt. Als je voor dichtbij én voor veraf een correctie nodig hebt dan kan een multifocale bril de oplossing zijn. Je kan eender welk montuur uitkiezen en vervolgens ‘samengestelde glazen’ selecteren. Bij Brillen Online Kopen kunnen we in elke bril namelijk multifocale glazen monteren.

Twijfel je aan je brilsterkte? Contacteer ons!

Ook kan je langskomen in onze winkel in Zonhoven om gratig je ogen te laten meten. Bij Brillen Online kopen staan we altijd voor je klaar!

VERZEKERING & ZIEKENFONDS
Kan ik mijn bril declareren bij de verzekering of geld terugtrekken van mijn ziekenfonds?

Ja, bij het verzenden van je bril sturen we je de factuur toe, deze kun je dan zelf indienen bij jouw verzekeraar. Elke zorgverzekeraar heeft hiervoor een andere manier. Let er bij je bestelling op dat je altijd de gegevens invult van de persoon die de bril gaat dragen.

Christelijke Mutualiteit:

· T.e.m 18 jaar Jaarlijks €50 bril/lenzen

· Vanaf 19 jaar Jaarlijks €40 bril/lenzen

De Voorzorg:

· T.e.m 18 jaar om de 3 jaar tot €55

· Vanaf 19 jaar om de 3 jaar tot €45

Partena / Euromut:

· Jaarlijks €50 bril/lenzen

Onafhankelijk Ziekenfonds:

· T.e.m 18 jaar €50 jaarlijks

· Vanaf 19 jaar €40 jaarlijks

Liberale Mutualiteit:

· Jaarlijks €50 bril/lenzen

Vlaams & Neutraal Ziekenfonds:

· Jaarlijks €50 bril/lenzen

· Elke 4 jaar met voorschrift van de oogarts €100

Bond Moyson:

· 50 euro / jaar alle leeftijden